Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

4 de nov. 2014

Secció d'Educació del butlletí informatiu dels Independents (octubre 2014)

Dins d’aquest àmbit podem afirmar que no s’ha donat cap pas endavant, sinó més bé cap enrere. Així, ja en el començament de la legislatura va ser voluntat del govern la clausura del servei públic d’Educació de Persones Adultes (EPA), privant principalment a les persones majors d’una activitat lúdico-formativa que els mantenia en forma durant la setmana. La crisi econòmica obligava a fer retallades, però no en un aspecte bàsic també per al desenvolupament professional d’un bon nombre de joves que necessiten acabar els seus estudis abans d’incorpora-se al món laboral. Les accions del nostre partit, junt a l’oposició, aconseguiren que el servei no desapareguera per complet, decidint el govern subcontratar-ho a una empresa i eliminar les accions educatives per al col•lectiu de la Tercera Edat.

Per altra banda, per raons econòmiques, òbviament quedà aparcada la proposta de construcció d’una escola infantil de 0 a 3 anys, que el PP tenia al seu programa, però la millora de l’entrada al CEIP López Marco amb la coberta que es prometia tampoc s’ha vist encara materialitzada. Ha de quedar clar que encara que el col•legi està en terreny municipal, l’edifici i el seu contingut és de propietat de la Generalitat i per això qualsevol inversió que es vullga fer al mateix ha d’eixir del pressupost de la Conselleria, per això el nostre partit es negà d’inici a que fora l’Ajuntament el que pagara de la seua butxaca la coberta. Però donat que el govern fracasà en les gestions perquè la Conselleria es fera càrrec de la totalitat de l’obra i degut a la demanda social perquè es construira, el nostre partit va recolzar la proposta l’estiu de 2013. Però com sempre, el govern va voler tirar endavant amb un projecte que no havia sigut consultat amb ningú, i per això els INDEPENDENTS demanàrem celebrar una reunió urgent per a tractar el tema de la pèrgola amb tots els interessats: representants dels partits polítics, CEIP, AMPA i Policia Local, reunió de la que eixí una proposta consensuada i que un any després pareix que ja vaja a començar a construir-se.

Del que no sabem res és del col•legi de El Romaní, el qual està sense ús i en estat d’abandonament, sense saber encara a hores d’ara què vol fer el govern amb ell.

En aquesta línia després de la construcció de les noves infraestructures del Centre d’Educació d’Infantil i Primària CEIP López Marco, els INDEPENDENTS creguem que ja és el moment per a que els edificis on antigament es situaven les escoles, als carrers López Ibor i Avinguda de la Constitució, actualment propietat de la Generalitat Valenciana, passen a ser de titularitat municipal, per això sol•licità l’encetament de les negociacions pertinents cap a la Generalitat per a que es desafectaren els nomenats edificis, moció presentada i aprovada en 2012 i de la que encara no sabem el resultat final.

Finalment dir que amb el sorgiment dels problemes amb les altes temperatures del començament del curs 2014/15, els INDEPENDENTS estem d’acord amb que es solucione amb la instal•lació d’aparells d’aire condicionat, per això instem al govern a que encete les gestions oportunes el més prompte possible amb la Generalitat què és la que hauria d’instalar-ho a través del seu pressupost, pagant l’Ajuntament tan sols les despeses del consum elèctric del mateix..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada