Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

25 de febr. 2012

Al febrer... tot lo món té que fer!

Ja fa quasi huit mesos des de que l’actual govern començara a menejar els destins dels nostres impostos a nivell local i ja és hora d’anar plantejant-se si les raons per a fer possible el canvi que prometien estan adquirint forma o tan sols es quedaran al caixó dels records com tantes i tantes vegades.

Per raons econòmiques, òbviament queda aparcada la proposta de construcció d’un nou centre de salut, o la construcció d’una escola infantil de 0 a 3 anys, però a banda de la realització de xerrades informatives a diferents àmbits i d’una nombrosa quantitat d’actes culturals, principalment destinades als més menuts, què s’ha fet de nou a Sollana digne de menció en aquest temps?

Alguns diran que s’ha aconseguit la Instal•lació de gespa artificial al camp de futbol. Bé, hi hauria que discutir-ho, ja que aquesta està condicionada a una ajuda (300.000€) ja aprovada a l’anterior legislatura, de la que encara no s’ha signat cap conveni amb l’administració i en la que resten 64 mil euros per cobrir el total de pressupost i que depenen de l’aprovació dels plans provincials del 2012. I veient com està l’administració autonòmica no sabem si arribaran finalment els diners.

També la millora dels camins rurals i vies urbanes depén dels plans provincials, la qual cosa no es gens tranquil•litzadora. Menys mal que sí que s’ha aconseguit una ajuda de 25 mil euros per a solucionar el problema de les inundacions al carrer Alzira i l’avinguda de la Constitució. Ara falta avançar els diners per a obrar abans de rebre l’ajuda (que sempre arriba després de la justificació). D’on eixiran els diners? Potser les festes del 2012 no hagen de ser tan “espectaculars” com l’any passat.

I la millora de l’entrada al CEIP López Marco amb la coberta que es prometia?

A nivell econòmic es proposava la promoció de l’Associació de Comerciants Locals per a fomentar el comerç local i la millora del Mercat Municipal, així com facilitar la incorporació d’empreses en el polígon per a la creació de llocs de treball. Està l’ADL i la regidoria corresponent treballant en aquest sentit?

S’ha millorat apreciablement la neteja i manteniment dels parcs i parcs infantils?

S’ha reduït la taxa de la basura un 50 % en les vivendes i comerços? No creguem que arribe mai a implantar-se, i s’ha negociat amb el Consorci de la Ribera per a reduir la taxa de reciclatge a una quantitat similar a la resta de poblacions? Tampoc ho veiem realista a hores d’ara.

Culturalment s’ha aconseguit la paraula de Vicent Garcia Castillo perquè el seu arxiu passe a mans municipals, però quan començaran les reformes necessàries per a condicionar un espai digne i segur per al mateix què permeta el seu estudi?

Què és de la idea de resituar i millorar la biblioteca municipal, la promoció dels artistes locals i d’un grup de teatre local?

 On estan les escoles-taller per a joves? i la creació de l’”espai jove”?

Tot no són coses negatives. A l’últim trimestre del 2011 el govern ha treballat per estalviar despeses en diferents partides del pressupost, sobretot les provinents de diferents proveïdors, amb els quals s’ha negociat a la baixa, però,

Què coneguem de la nova estructura de pressupostos per al 2012? Res. Estem a febrer i encara no estan aprovats els pressupostos d’aquest any (prorrogant-se els de l’any 2011 que tan roïns eren i provocaren repetides modificacions de crèdit que han exhaurit el remanent existent). A què espera el govern a fer-nos una proposta dels mateixos, i que puguem entre tots els partits polítics discutir-los amb temps, en aquest període tan complicat per la crisi, i que necessitaria el consens de tots els grups per a la seua aprovació?

No tan sols els pressupostos es retrasen, també el fred d’aquestos dies ha augmentat la desgana democràtica del govern a l’hora de comptar amb la resta de partits polítics per a debatre sobre assumptes d’interés, i és que des de fa més d’un mes no celebrem cap Ple o comissió de govern. Esperen governar sense comptar amb ningú?

Tan de bó el proper període faller servisca per a que es creme la manera de governar del tot individualista de l’actual consistori i que es done lloc a un període de diàleg tan necessari hui en dia.

4 de febr. 2012

Es pot fer política al teu poble sense ser polític?

En aquesta comunicació volem convidar a tots els veïns de Sollana i El Romaní amb inquietuds polítiques o tan sols amb ganes de fer coses pel seu poble a que vinguen a conéixer-nos i que participen a les nostres reunions, les quals tenen lloc el primer i tercer divendres de cada mes a la nostra seu, a la Plaça Joan Fuster de Sollana (20h).

Si esteu cansats del que vegeu amb la política i els polítics a nivell nacional, regional i local, i cregueu que les coses es poden fer d'altra forma, nosaltres INDEPENDENTS som la resposta. No demanem quotes ni afiliacions per a formar part del nostre grup, ni tan sols ens importa el vostre "color" polític, tan sols que tingueu ganes de treballar per Sollana i que ho vulgueu fer sense les imposicions i directrius que venen de dalt, com en altres partits.

Vos convidem també a que ens seguiu als Plens de l’Ajuntament i que allí pugueu opinar en primera persona sobre el que penseu.

Si no voleu acompanyar-nos però sí voleu que portem la teua veu a l’Ajuntament pots utilitzar el nostre correu electrònic per fer-nos arribar la teua proposta.

Una altra política és possible, si vols mantindre la teua independència cap a les formacions vigents però vols fer política al teu poble, INDEPENDENTS PER SOLLANA és l’opció.

"Dimes y diretes"

Ja feia temps que no escrivíem al blog per donar-vos compte de les nostres actuacions al llarg de la present legislatura, ja que a banda de l’article aparegut al BIM al Nadal, no ens posàvem en contacte amb vosaltres des de finals de setembre de l’any passat.

Què ha passat des d’aleshores?

Com comprovàreu al nostre darrer escrit, després d’iniciar una activa tornada de vacances d’estiu al mes de setembre, on principalment defensàrem la nostra postura en contra de l’increment de diferents partides pressupostàries què poc a poc han anat exhaurint el remanent de tresoreria amb el que comptava l’Ajuntament, i on també ens mostràrem contraris a la decisió de liquidar el servei de l’EPA, aconseguint junt als altres partits de l’oposició fer força perquè aquest servei continuara, encara que fora amb unes condicions menys beneficioses que en l’anterior model; l’equip de govern contactà amb nosaltres per a encetar converses per a formar un nou govern de coalició.

La campanya de les eleccions generals va fer que les reunions quedaren paralitzades. I dos mesos després aquestes no s’han reencetat, amb la qual cosa considerem que el govern no necessita la nostra ajuda per a donar estabilitat a la legislatura. I és que amb la nul•la oposició que estan fent els altres partits, l’actual equip de govern es troba molt còmode. Curiós és el fet que a les votacions que es duen a terme al Plens Municipals des de juliol (unes 10 més o menys) el BLOC ha votat igual que el PP en 3 ocasions, el PSOE en 2 i nosaltres tan sols en una (en la que recolzàvem que les tasques de l’oficina del consumidor foren exercides pel personal funcionari de l’Ajuntament). Ja han passat molts dies des dels 100 de gràcia que va voler donar el BLOC al nou govern, i per altra banda l’oposició “constructiva” que propugna el PSOE comença a transformar-se en una “germanor” PP-PSOE que ja l’haguera volgut l’anterior alcaldessa. Vos convidem als Plens Municipals perquè sigueu testimonis del que diem.

Al llarg d’aquestos quatre mesos hem volgut ser respectuosos amb el que podria haver sigut el nostre soci polític, però molt s’enganya el govern si creu que amb aquestos “dimes y diretes” ens poden tindre callats i en hibernació al llarg de la legislatura.  Des de que l’actual alcalde va prendre posició en el seu càrrec sabem que el nostre lloc estava en l’oposició i per això començàrem a portar endavant una oposició de veritat, com la que portarem a partir d’ara. Intentarem prendre la iniciativa en aquelles qüestions que considerem necessàries per al poble, recolzarem allò alineat amb el nostre programa i criticarem aquelles actuacions que no considerem justes.

Molt és el treball que hi ha endavant en aquestos moments de crisi, per la qual cosa també vos convidem a que participeu en les nostres reunions internes perquè puguem dur a l’Ajuntament la vostra veu. El nostre partit és el vostre fòrum de participació al govern local.

Article per al BIM de Nadal (2011-2012)

Estimats veïnes i veïns de Sollana i El Romaní,

Abans de tot, igual que ho férem després de les eleccions, el partit INDEPENDENTS PER SOLLANA voldria agrair a tots els que han confiat en la nostra opció política, el seu recolzament. Recolzament que ha suposat obtindre el millor resultat polític des de fa setze anys, què ens permet estar representats a l’Ajuntament amb tres regidors. Aquest fet és significatiu de les ganes que el poble de Sollana tenia per un canvi en l’estil del govern municipal. Estil propi, demostrat al llarg dels dotze anys en què el nostre partit governà en coalició i que un percentatge molt important del poble (un 26%) volia que es tornara a fer sentir en l’Ajuntament.

Sollana va votar i va triar repartir els vots entre els quatre partits, de manera que ningú aconseguira la majoria absoluta i suficient que li permetera conformar un govern municipal estable. D'això es deduïa, com lògic i sensat, que es consensuara entre dos o més partits la formació d'un pacte municipal que permetera governar aquests propers quatre anys, amb la suficient garantia per a dur a terme una gestió eficaç i sòlida. INDEPENDENTS PER SOLLANA sempre s’ha declarat defensor de les propostes de pacte, i sempre hem estat oberts al diàleg coherent i sensat per a aconseguir un govern estable i fort.

Fins a l’últim moment els INDEPENDENTS PER SOLLANA treballaren per l’acord, perquè aquest fora el millor per al poble, però les negociacions no arribaren a bon port, i ens trobàrem en la situació en què estem actualment. Això i tot, a setembre l’equip de govern contactà amb nosaltres per a encetar les converses per a formar un nou govern de coalició. Però, degut a la campanya de les eleccions generals, les reunions han quedat paralitzades.

La vostra confiança el dia de les eleccions ens obliga a correspondre-vos amb l’esforç necessari per a realitzar una bona tasca en els pròxims quatre anys. Les propostes que siguen beneficioses per a Sollana seran recolzades, així com aquelles que estiguen alineades amb el nostre programa d’actuació. Prendrem decisions de manera participativa i consensuades amb el partit, el qual estarà obert a qualsevol veí del poble que vulga participar-hi.

En línia amb açò els INDEPENDENTS PER SOLLANA ja han començat a prendre decisions que en alguna manera han afectat al govern municipal. Com a exemples, hem votat en contra de la modificació de crèdits a l’alça proposada pel govern tant al mes de juliol com al mes de setembre i octubre, degut a que no és compatible amb la situació de crisi actual; ja que el prioritari era haver fet una reestructuració completa del pressupost per escometre de manera integral les despeses fins el final d’any i tindre enfocada una estratègia pressupostària per als pròxims anys; i per altra banda, hem recolzat la continuïtat del servei de l’EPA, evitant la seua desaparició. La nostra idea és continuar amb la línea de fer una oposició coherent amb el nostre programa. Més endavant continuarem informant-vos.

Gràcies de nou a tots aquells que ens han votat, per la vostra confiança. I per a tots, vos desitgem que tingueu uns Bons Nadals.