Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

25 de febr. 2012

Al febrer... tot lo món té que fer!

Ja fa quasi huit mesos des de que l’actual govern començara a menejar els destins dels nostres impostos a nivell local i ja és hora d’anar plantejant-se si les raons per a fer possible el canvi que prometien estan adquirint forma o tan sols es quedaran al caixó dels records com tantes i tantes vegades.

Per raons econòmiques, òbviament queda aparcada la proposta de construcció d’un nou centre de salut, o la construcció d’una escola infantil de 0 a 3 anys, però a banda de la realització de xerrades informatives a diferents àmbits i d’una nombrosa quantitat d’actes culturals, principalment destinades als més menuts, què s’ha fet de nou a Sollana digne de menció en aquest temps?

Alguns diran que s’ha aconseguit la Instal•lació de gespa artificial al camp de futbol. Bé, hi hauria que discutir-ho, ja que aquesta està condicionada a una ajuda (300.000€) ja aprovada a l’anterior legislatura, de la que encara no s’ha signat cap conveni amb l’administració i en la que resten 64 mil euros per cobrir el total de pressupost i que depenen de l’aprovació dels plans provincials del 2012. I veient com està l’administració autonòmica no sabem si arribaran finalment els diners.

També la millora dels camins rurals i vies urbanes depén dels plans provincials, la qual cosa no es gens tranquil•litzadora. Menys mal que sí que s’ha aconseguit una ajuda de 25 mil euros per a solucionar el problema de les inundacions al carrer Alzira i l’avinguda de la Constitució. Ara falta avançar els diners per a obrar abans de rebre l’ajuda (que sempre arriba després de la justificació). D’on eixiran els diners? Potser les festes del 2012 no hagen de ser tan “espectaculars” com l’any passat.

I la millora de l’entrada al CEIP López Marco amb la coberta que es prometia?

A nivell econòmic es proposava la promoció de l’Associació de Comerciants Locals per a fomentar el comerç local i la millora del Mercat Municipal, així com facilitar la incorporació d’empreses en el polígon per a la creació de llocs de treball. Està l’ADL i la regidoria corresponent treballant en aquest sentit?

S’ha millorat apreciablement la neteja i manteniment dels parcs i parcs infantils?

S’ha reduït la taxa de la basura un 50 % en les vivendes i comerços? No creguem que arribe mai a implantar-se, i s’ha negociat amb el Consorci de la Ribera per a reduir la taxa de reciclatge a una quantitat similar a la resta de poblacions? Tampoc ho veiem realista a hores d’ara.

Culturalment s’ha aconseguit la paraula de Vicent Garcia Castillo perquè el seu arxiu passe a mans municipals, però quan començaran les reformes necessàries per a condicionar un espai digne i segur per al mateix què permeta el seu estudi?

Què és de la idea de resituar i millorar la biblioteca municipal, la promoció dels artistes locals i d’un grup de teatre local?

 On estan les escoles-taller per a joves? i la creació de l’”espai jove”?

Tot no són coses negatives. A l’últim trimestre del 2011 el govern ha treballat per estalviar despeses en diferents partides del pressupost, sobretot les provinents de diferents proveïdors, amb els quals s’ha negociat a la baixa, però,

Què coneguem de la nova estructura de pressupostos per al 2012? Res. Estem a febrer i encara no estan aprovats els pressupostos d’aquest any (prorrogant-se els de l’any 2011 que tan roïns eren i provocaren repetides modificacions de crèdit que han exhaurit el remanent existent). A què espera el govern a fer-nos una proposta dels mateixos, i que puguem entre tots els partits polítics discutir-los amb temps, en aquest període tan complicat per la crisi, i que necessitaria el consens de tots els grups per a la seua aprovació?

No tan sols els pressupostos es retrasen, també el fred d’aquestos dies ha augmentat la desgana democràtica del govern a l’hora de comptar amb la resta de partits polítics per a debatre sobre assumptes d’interés, i és que des de fa més d’un mes no celebrem cap Ple o comissió de govern. Esperen governar sense comptar amb ningú?

Tan de bó el proper període faller servisca per a que es creme la manera de governar del tot individualista de l’actual consistori i que es done lloc a un període de diàleg tan necessari hui en dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada