Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

24 de set. 2011

Els partits de l'oposició sol·liciten urgentment una Comissió d'Educació per tractar el tema de l'EPA

El dissabte 24 de setembre els tres partits de l'oposició: PSOE, Independents per Sollana i BLOC, hem sol·licitat formalment per escrit que l'Alcalde paralitze tota gestió que puga estar realitzant al voltant del servei municipal de Formació de Persones Adultes (FPA-EPA), i que no es prenga cap decisió al respecte fins a la celebració d'una Comissió Extraordinària d'Educació.

El motiu és que després de la reunió de portaveus celebrada el 15 de setembre on es plantejaren diferents alternatives per al manteniment del servei, encara a dia de hui no hi ha resposta oficial per part de l'equip de govern sobre la seua decisió, havent aparegut a la premsa la decisió de no continuar amb el servei (LEVANTE-EMV, 23 de setembre). Els partits signants exigeixen una reunió on es puga debatre una posible solució alternativa.

L'anomenat servei es duu a terme a Sollana des de fa quasi trenta anys i el fet de no continuar-lo faria molt difícil el seu reinici futur.

Esperem que la cordura amb aquest tema arribe als nostres governants i que Sollana perpetue un servei bàsic i molt necessari en els moments de crisi actuals on mil·lers d'aturats estan tornant a les aules per formar-se.

17 de set. 2011

La nostra postura cap a l'EPA

Recentment en la premsa digital local ha eixit a la llum la voluntat del govern municipal de clausurar el servei públic d’Educació de Persones Adultes. Aquest “post” intenta transmetre quina és la posició del nostre partit al respecte.

Encara que la situació econòmica a nivell de despeses ha sigut durament criticada pel nostre partit, sobretot pel fet de l’increment en juliol d’un 10% del pressupost municipal respecte a l’aprovat inicialment, volem transmetre que hi ha cert tipus de retalls que no seran mai ben vistos pels Independents, com és el cas de les despeses destinades a Educació, Cultura i Mediambient, Sanitat, Benestar Social i Associacionisme en general, entre altres.

Hi ha moltes partides pressupostaries, sobretot les relatives a inversions urbanístiques i infraestructures que poden baixar el seu pes en favor de les mencionades. Sense parlar de les destinades al pagament de serveis a tercers, que no tan sols no donen treball a sollaners sinó que s’emporten més de 400.000€ del nostre poble. Això sense comptar amb els subministres energètics que representen un bon pesic del pressupost. Bó, a la campanya electoral, els Independents ja parlarem de quines serien les nostres directrius a l’hora de reencaminar els cada vegada més baixos ingressos de l’Ajuntament perquè els serveis bàsics no es vegeren afectats greument.

Respecte al tema particular del “post” els Independents estem totalment en contra del tancament de l’EPA. Cal recordar que aquest servei va ser iniciat per personal del nostre partit i el considerem bàsic per al desenvolupament professional d’un bon nombre de joves que necessiten acabar els seus estudis abans d’incorpora-se al món laboral, tan important en els temps actuals. I quant a la tercera edat, ja diem al nostre programa que era el nostre objectiu reforçar l’Escola Permanent d’Adults perquè es potenciaren les accions educatives per al col·lectiu de la Tercera Edat.

Es pot estudiar de què manera reduir despeses en el servei de l’EPA per adequar-se al Pla d’Austeritat proposat des dels governs central i autonòmic, però mentre hi haja tan sols una persona interessada en el mateix, aquest servei ha de mantindre’s, i esta serà la nostra postura en els fòrums oficials on ens pregunten pel tema.

Però ja es veuen les intencions de l’equip de govern de cara als pressupostos del 2012,...

3 de set. 2011

I per què no?

Es suposa que quan un nou equip de govern entra en l’ajuntament la primera cosa que ha de fer és assabentar-se de la situació econòmica del mateix i introduir les mesures necessàries per ajustar el nivell de despeses a la situació d’ingressos actual, intentant mantindre els serveis oferts cap als ciutadans amb la major qualitat possible. Això almenys era el que el nostre partit estava disposat a fer des del primer dia en què estiguera al govern, ja que la situació econòmica actual requereix actuar ràpidament per reconduir el pressupost a les possibilitats reals del poble duent a més a terme el seu programa d’actuació.

Com que el grau d’ingressos de l’ajuntament s’ha reduït considerablement des d’abans de la crisi, el grau de despeses deu reduir-se en el mateix grau, excepte les despeses de personal que hi són fixes. Així, si exceptuem el pressupost de personal del total, la reducció de pressupost respecte al 2007 és del 40%.

La principal queixa del nostre partit cap a l’equip de govern , i per això de la nostra negativa a la modificació de crèdit aprovada el passat mes de juliol, és que esta modificació de crèdit suposa un plàcid passeig per als actuals gestors al llarg de l’any 2011, els quals gràcies a esta modificació no han de preocupar-se de la crisi ja que s’han assegurat els suficients diners com per a sestejar fins al 2012. Sollana i els seus contribuents no són una ONG com per a regalar ni un euro més del necessari als diferents proveïdors de l’ajuntament.
 
En el cas del nou equip de govern, l’ampliació de crèdit en 42 partides pressupostaries aprovada el passat 12 de juliol, ha incrementat en 229.000€ el pressupost de l’ajuntament per a l’any 2011. I d’on han eixit eixos diners?, doncs del remanent (tresoreria) que disposa l’ajuntament producte de l’estalvi en diferents partides o d’un increment d’ingressos en anys anteriors, reduint així la possibilitat de maniobra en futurs anys. Em passat d’un remanent de més de 800.000€ a un de menys de 600.000€.

L’aprovació d’aquesta pujada de pressupostos basat en històrics de consums arrodonits a l’alça confirma una política de continuïtat amb l’anterior legislatura (lluny del canvi promés) que farà que el govern tinga un tranquil any 2011 sense preocupar-se de pensar com reduir despeses fins a l’elaboració del pressupost de l’any 2012.

És deure de l’equip de govern el treballar des del dia després del seu nomenament en la reducció de les despeses de les distintes partides o almenys posar les bases per a que en un futur aquestes despeses siguen menors. Per què començar el pla d’austeritat en el 2012?... en altres pobles on governa el PP tan sols es parla de polítiques de retalls, és Sollana diferent?, és més, en comunitats ara governades pel partit del nostre equip de govern es parla de xifres de fins el 20% de reducció, i a Sollana s’incrementa el pressupost quasi un 10% del inicialment aprovat !!.

A què es deu aquest malbarat?, no creguem que Sollana estiga en millors condicions que d’altres.

Això si, la primera cosa que s’ha fet ha sigut esforçar-se en organitzar les millors festes possibles com si la solució de donar la poble “cent dies de circ” com feien els Romans quan hi havia perill d’alçament encara estiguera vigent al segle XXI. Una manera de cobrir amb boira els problemes que Sollana té perquè la gent no s’enrecorde d’ells !!

Si en voleu conéixer més detalls sobre el pressupost o la modificació de crèdit aprovada no dubteu en contactar amb nosaltres. Els nostres regidors estan oberts a les vostres preguntes i suggerències.

2 de set. 2011

Reinici de les activitats del partit després de les Festes 2011

Estimats simpatitzants i veïnes, i veïns en general,

Ja fa un mes i mig des de la nostra darrera publicació al blog coincidint amb la finalització de l'últim Ple del 12 de juliol i amb la celebració de les Festes Majors. Ara és el moment, ja que durant les Festes el més important és disfrutar de les activitats programades, de respondre a certes informacions què per incompletes resulten demagògiques i a la recerca de l'enfrontament del poble amb el nostre partit.

L'equip de govern utilitzà ni més ni menys que el Programa de Festes (pagat per tots) per incloure un comentari de caliu polític que en res beneficià als Independents. Es tracta del cinqué paràgraf on s'anomenen els partits que donaren suport o s'abstingueren a la modificació de crèdits del 12 de juliol, on intencionadament no s'anomena al partit Independents donant per suposat que votarem en contra de la mateixa.

Primer punt: no és de rebut que s'utilitze un espai públic pagat per tots com el Programa de Festes per fer aquest tipus de comentaris, per això estava l'espai reservat als partits del BIM o els espais que cada partit tenim en Internet com aquest. Les festes han de ser un període on s'arraconen les diferències i en què tots disfrutem de les mateixes.

Segon punt: La modificació de crèdits votada NO ERA RELATIVA ÚNICAMENT A LES FESTES. En aquesta modificació de crèdits s'incloïen 41 partides a més de la partida pressupostaria dedicada a Festes, amb la qual cosa dir que els Independents votaren en contra de la modificació global de crèdit i NO a que no hi hagueren festes aquest any, tal i com es despren del comentari "el grup BLOC Compromís, ... i el PSOE Sollana, ...faran possible junt a nosaltres, l'actual equip de govern del Partit Popular, que el Romaní i Sollana tinguen les festes que es mereixen". Això és pura demagògia.

Explicarem després el motiu de la nostra votació.