Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

17 de set. 2011

La nostra postura cap a l'EPA

Recentment en la premsa digital local ha eixit a la llum la voluntat del govern municipal de clausurar el servei públic d’Educació de Persones Adultes. Aquest “post” intenta transmetre quina és la posició del nostre partit al respecte.

Encara que la situació econòmica a nivell de despeses ha sigut durament criticada pel nostre partit, sobretot pel fet de l’increment en juliol d’un 10% del pressupost municipal respecte a l’aprovat inicialment, volem transmetre que hi ha cert tipus de retalls que no seran mai ben vistos pels Independents, com és el cas de les despeses destinades a Educació, Cultura i Mediambient, Sanitat, Benestar Social i Associacionisme en general, entre altres.

Hi ha moltes partides pressupostaries, sobretot les relatives a inversions urbanístiques i infraestructures que poden baixar el seu pes en favor de les mencionades. Sense parlar de les destinades al pagament de serveis a tercers, que no tan sols no donen treball a sollaners sinó que s’emporten més de 400.000€ del nostre poble. Això sense comptar amb els subministres energètics que representen un bon pesic del pressupost. Bó, a la campanya electoral, els Independents ja parlarem de quines serien les nostres directrius a l’hora de reencaminar els cada vegada més baixos ingressos de l’Ajuntament perquè els serveis bàsics no es vegeren afectats greument.

Respecte al tema particular del “post” els Independents estem totalment en contra del tancament de l’EPA. Cal recordar que aquest servei va ser iniciat per personal del nostre partit i el considerem bàsic per al desenvolupament professional d’un bon nombre de joves que necessiten acabar els seus estudis abans d’incorpora-se al món laboral, tan important en els temps actuals. I quant a la tercera edat, ja diem al nostre programa que era el nostre objectiu reforçar l’Escola Permanent d’Adults perquè es potenciaren les accions educatives per al col·lectiu de la Tercera Edat.

Es pot estudiar de què manera reduir despeses en el servei de l’EPA per adequar-se al Pla d’Austeritat proposat des dels governs central i autonòmic, però mentre hi haja tan sols una persona interessada en el mateix, aquest servei ha de mantindre’s, i esta serà la nostra postura en els fòrums oficials on ens pregunten pel tema.

Però ja es veuen les intencions de l’equip de govern de cara als pressupostos del 2012,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada