Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

11 de juny 2013

Escrit per al BIM nº 53 del mes de juny

Estimats veïnes i veïns de Sollana i El Romaní,

Ja han passat quasi sis mesos de l’any 2013 i l’activitat política dins de l’ajuntament es redueix a un parell de Plens i un poc més de comissions informatives per a donar compte del dia a dia del poble. Vol dir això que el treball necessari per dur endavant un poble de 5.000 habitants com Sollana és suficient com perquè en sis mesos aquestes reunions càpiguen en els dits de les dos mans? Evidentment no. El que passa és que tenim un govern que fa i desfà al marge dels altres partits polítics i està governant per decret. També hi ha que dir que ho està fent amb la permissivitat d’una oposició que no es posa d’acord per a fiscalitzar convenientment el treball de l’equip de govern, què està en minoria. I ací nosaltres també tenim part de culpa.

Entre els aspectes més rellevants des de la darrera comunicació al BIM per part dels Independents, dir que junt al PSOE elaboràrem un nou reglament molt més democràtic per a la gestió del grup de voluntaris de Protecció Civil, i on el càrrec de Cap de Servei hauria de ser elegit al Ple de l’ajuntament i no per designació directa de l’alcalde. Aquest reglament que va ser aprovat al Ple derogà l’anterior vigent l’any passat, encara que algunes al·legacions per part de membres de l’actual govern el mantenen sense efectivitat fins que no es resolguen.

Però la qüestió més important de les tractades en els Plens de l’ajuntament ha sigut la no aprovació del pressupost per al 2013 presentat pel PP. El Independents estem d’acord amb les despeses de personal i transferències de capital, que suposen un 60% del pressupost, però en l’altre 40% considerem que sí que hi ha marge de maniobra per a redirigir les despeses cap a assumptes que considerem d’urgència, com és la creació d’una borsa de treball per als aturats sollaners, entre altres.

A més a més, ens haguera agradat haver participat en l’elaboració del pressupost, cosa que no ha sigut així. L’any passat ens vam abstindre en el pressupost per la situació econòmica del país i del poble en general i el que esperàvem era haver-nos sentit partícips del govern del poble. Ha passat un any i sabem moltes coses de l’ajuntament perquè ho escoltem pel carrer, no perquè haguem sigut informats oficialment per els membres de l’equip de govern. A l’actual legislatura no ens sentim partícips de res i és una de les coses que ens ha sorprés desdrés d’haver donat el suport a l’actual equip de govern en els pressupost de l’any passat. Posant un símil és com si li donara 50€ a una filla meua, se’ls gastara i no em diguera en què s’els ha gastat, així difícilment podria donar-li 50€ més. D’aquesta manera el que diem és que ens haguera agradat haver participat i contràriament ens hem sentit totalment apartats en la majoria de les decisions del govern al llarg de l’any passat. El resultat, un govern gens participatiu.

D’aquesta manera, com que no hem participat en l’elaboració del pressupost, no ens sentim gens identificats amb ell i el nostre vot ha sigut negatiu. A més a més, és un pressupost continuista i molt conservador. La partida de festes continua sent molt significativa, inclús és superior enguany respecte l’any passat, per la qual cosa creguem que és immoral per als temps que corren, i part del diners atorgats a la seua partida podrien reduir-se per a la creació de la borsa de treball esmentada. I això no vol dir que fem menys festes, sinó que es reduïsca el seu “boato” a favor d’altres prioritats.

Esperem que en els dos anys que queden d’aquesta legislatura es compte més amb l’oposició per fer coses, ja que d’altra manera sempre serà el mateix qui isca perdent, és a dir el poble. Encara estem a temps de remediar-ho i no tirar al fem quatre anys de la vida política d’un poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada