Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

13 de juny 2013

Festers i piscines, finalment junts

Fonts procedents dels Festers de l'any 2013 ens han informat que a la reunió que tingueren la setmana passada amb l'actual Regidor de Festes se'ls comunicà que el pressupost per a les Festes del 2013 és de 147.000€ i que per tant no tenien que patir per res enguany (tenim que recordar que el pressupost d'enguany encara no està aprovat i que el de l'any passat, que està prorrogat mentrestant, tan sols té una assignació de 115.000€ - d'on eixirà la resta?).

També que disposarien completa llibertat per a celebrar a les piscines municipals les discomòbils que es programaren al llarg de les festes, i que no hi hauria límit en l'horari de cloenda de les discomòbils.Acàs es creu el senyor Regidor que el fet d'haver sigut adjudicatari de la gestió del bar de les piscines li dóna dret a disposar de les instal·lacions com li done la gana? S'encarregarà ell de netejar les piscines després d'una nit de "festa" per a que els que vagen a l'endemà no es troben amb sorpreses desagradables (vidres, basura, ...)?

I que no dir del soroll? Estem disposats un any més a aguantar les continues pujades i baixades del volum dels altaveus fins a les 7 o les 8 del matí?

A alguns pobles se'ls coneix per ser "la cuna del arroz", Sollana passarà a ser recordada per ser "la cuna de la discomóvil".. és això el que volem?

11 de juny 2013

Aquest estiu tots voluntaris de Protecció Civil..

Monumental va ser la sorpresa el passat diumenge quan en la fira d'Associacions s'assabentàrem que l'Agrupació Local de Protecció Civil de Sollana, que a hores d'ara està funcionant baix un reglament provisional fins que es resolga el que es va aprovar al Ple de l'Ajuntament, estava regalant passes familiars per a les piscines per a aquells que es feren "voluntaris" per així compensar el desmembrament de l'agrupació després de la destitució del'anterior Cap de Servei.

El full de Protecció Civil que repartien el diumenge, al final diu :
"Por iniciativa de la máxima responsable de esta agrupacion y de mutuo acuerdo y consenso con el MI Ayuntamiento de Sollana, todos los miembros integrantes, así como los que deseen formar parte de la misma será obsequiado con una pase familiar para las piscinas municipales y promociones para actos culturales, en agradecimiento a su colaboración desinteresada."

És així com volen guanyar-se adeptes? pareix que sí.. de fet així ho solen fer amb tot...

Acàs els integrants de la resta d'associacions que treballen desinteressadament pel poble no són dignes d'aquest agraïment?

No ens val que el reglament provisional amb el que està funcionant l'agrupació ho permeta, és una qüestió de respecte cap als demés voluntaris... per què no se'ns regala el passe de les piscines a tots?

Senyor Alcalde, done pas enrere a aquesta proposta o ens vorem obligats a demanar que l'accés a les piscines d'enguany siga gratuït a tots els veïns de Sollana... o tal volta vol que tots ens fem voluntaris de Protecció Civil?

Escrit per al BIM nº 53 del mes de juny

Estimats veïnes i veïns de Sollana i El Romaní,

Ja han passat quasi sis mesos de l’any 2013 i l’activitat política dins de l’ajuntament es redueix a un parell de Plens i un poc més de comissions informatives per a donar compte del dia a dia del poble. Vol dir això que el treball necessari per dur endavant un poble de 5.000 habitants com Sollana és suficient com perquè en sis mesos aquestes reunions càpiguen en els dits de les dos mans? Evidentment no. El que passa és que tenim un govern que fa i desfà al marge dels altres partits polítics i està governant per decret. També hi ha que dir que ho està fent amb la permissivitat d’una oposició que no es posa d’acord per a fiscalitzar convenientment el treball de l’equip de govern, què està en minoria. I ací nosaltres també tenim part de culpa.

Entre els aspectes més rellevants des de la darrera comunicació al BIM per part dels Independents, dir que junt al PSOE elaboràrem un nou reglament molt més democràtic per a la gestió del grup de voluntaris de Protecció Civil, i on el càrrec de Cap de Servei hauria de ser elegit al Ple de l’ajuntament i no per designació directa de l’alcalde. Aquest reglament que va ser aprovat al Ple derogà l’anterior vigent l’any passat, encara que algunes al·legacions per part de membres de l’actual govern el mantenen sense efectivitat fins que no es resolguen.

Però la qüestió més important de les tractades en els Plens de l’ajuntament ha sigut la no aprovació del pressupost per al 2013 presentat pel PP. El Independents estem d’acord amb les despeses de personal i transferències de capital, que suposen un 60% del pressupost, però en l’altre 40% considerem que sí que hi ha marge de maniobra per a redirigir les despeses cap a assumptes que considerem d’urgència, com és la creació d’una borsa de treball per als aturats sollaners, entre altres.

A més a més, ens haguera agradat haver participat en l’elaboració del pressupost, cosa que no ha sigut així. L’any passat ens vam abstindre en el pressupost per la situació econòmica del país i del poble en general i el que esperàvem era haver-nos sentit partícips del govern del poble. Ha passat un any i sabem moltes coses de l’ajuntament perquè ho escoltem pel carrer, no perquè haguem sigut informats oficialment per els membres de l’equip de govern. A l’actual legislatura no ens sentim partícips de res i és una de les coses que ens ha sorprés desdrés d’haver donat el suport a l’actual equip de govern en els pressupost de l’any passat. Posant un símil és com si li donara 50€ a una filla meua, se’ls gastara i no em diguera en què s’els ha gastat, així difícilment podria donar-li 50€ més. D’aquesta manera el que diem és que ens haguera agradat haver participat i contràriament ens hem sentit totalment apartats en la majoria de les decisions del govern al llarg de l’any passat. El resultat, un govern gens participatiu.

D’aquesta manera, com que no hem participat en l’elaboració del pressupost, no ens sentim gens identificats amb ell i el nostre vot ha sigut negatiu. A més a més, és un pressupost continuista i molt conservador. La partida de festes continua sent molt significativa, inclús és superior enguany respecte l’any passat, per la qual cosa creguem que és immoral per als temps que corren, i part del diners atorgats a la seua partida podrien reduir-se per a la creació de la borsa de treball esmentada. I això no vol dir que fem menys festes, sinó que es reduïsca el seu “boato” a favor d’altres prioritats.

Esperem que en els dos anys que queden d’aquesta legislatura es compte més amb l’oposició per fer coses, ja que d’altra manera sempre serà el mateix qui isca perdent, és a dir el poble. Encara estem a temps de remediar-ho i no tirar al fem quatre anys de la vida política d’un poble.