Candidatura 2015-2019

Candidatura 2015-2019

Un partit fet amb gent com tu

Un partit fet amb gent com tu

13 de nov. 2012

Escrit per al BIM de Nadal de 2012

Estimats veïnes i veïns de Sollana i El Romaní,

L’11 de juny de 2011 començà esta nova etapa de Govern Municipal amb uns resultats on el poble de Sollana va repartir els vots entre les diferents formacions polítiques de manera que ningú aconseguira la majoria absoluta i suficient que li permetera conformar un govern municipal estable. El PP amb quatre dels onze regidors decidí governar en solitari, mentre que l’oposició, amb set regidors (tres dels Independents, tres del PSOE i un del BLOC), quedà al marge. Així i tot, una interpretació dels resultats feia lògic pensar que el poble volia que es consensuara entre dos o més partits la formació d'un pacte municipal que permetera governar aquests propers quatre anys, amb la suficient garantia per a dur a terme una gestió eficaç i sòlida. El PP amb una actitud arriscada i poc negociadora va iniciar el seu mandat encara que els Independents ja férem constar en el Ple d’investidura els problemes que podria suposar esta decisió poc conciliadora.

En estos dihuit mesos estem observant una acumulació continua de despropòsits de govern amb actituds irresponsables a l’hora de prendre decisions que han fet per exemple que s’haja desmantellat el grup de voluntaris de Protecció Civil després de quinze anys de suport al poble, i que ara tinguem que reinventar-lo. Des de la seua posició de minoria, s’atreveixen a governar sense consultar cap acció de govern a l’oposició, o si ho fan sempre és amb els fets consumats, la desinformació que pateix l’oposició és la major que es recorda, donant així la imatge d’un Ajuntament unicolor i poc participatiu. El nombre de comissions informatives es limita al mínim exigit per la llei, els Plens Municipals (principal fórum de participació de la corporació municipal) són escassos, els consells municipals i intermunicipals constituïts estan paralitzats.

Tot açò de cara al públic s’intenta maquillar amb l’organització d’unes festes que van en contra direcció de la crisi que patim, i de l’actitud responsable d’altres pobles. Amb un pressupost que s’ha incrementat respecte a l’any passat, mentre que es redueix la inversió en la reparació i manteniment de les vies públiques, parcs i jardins, reparació o manteniment de camins rurals, o no contemplant-se cap partida per a la creació d’una borsa de treball per donar feina als parats de Sollana.

Es va anunciar “a bombo y platillo” el compromís per part de la Diputació per a la instal·lacióde gespa artificial al camp de futbol.Esperem que pague la pena haver destinat 380.000€ de  diners públics en l’obra i que no tinguem problemes com els ocorreguts a l’Avinguda de la Constitució el dia dels 150 litres de pluja, on es gastaren 25.000€ per a res. I entre altres punts oberts, qui s’encarregarà finalment del manteniment del barranc? Per què no es negocia el vallat de les vies del tren independentment de la supressió del pas a nivell?

I respecte al programa electoral que el partit proposava portar endavant, on està la millora de l’entrada al CEIP López Marco amb la coberta que es prometia? S’ha millorat apreciablement la neteja i manteniment dels parcs i parcs infantils? S’ha fet alguna cosa per a fomentar el comerç local, la incorporació d’empreses en el polígon, o per a la creació de llocs de treball? S’ha negociat amb el Consorci de la Ribera per a reduir la taxa de reciclatge a una quantitat similar a la resta de poblacions? Quan començaran les reformes necessàries per a condicionar un espai digne i segur per a l’arxiu de Vicent Garcia Castillo? … mireu el programa electoral del PP, quin projecte dels que s’anomenen s’ha tancat?

És evident que en una pàgina no podem fer constar el mal que s’està fent per part del Govern Municipal del PP, però és evident que en cap moment han buscat l’estabilitat i el bé del poble, i el més lamentable de tot açò és que les irresponsabilitats dels governs les pateixen els ciutadans.

9 de nov. 2012

Els Independents manifesten el seu total desacord amb la decisió presa per l’Alcalde de destituir al cap de Protecció Civil

Davant dels fets ocurreguts la setmana passada al voltant de la destitució del cap de Protecció Civil, el Sr. Magraner, els INDEPENDENTS PER SOLLANA mostren el seu total desacord per la decissió presa per l'Alcalde, ja que aquesta s'ha pres sense comptar amb el paréixer de cap partit de l'oposició, i tampoc sense donar motius clars del per què de la seua actuació. Açò ha desencadenat en la dimissió de la resta de membres que composen l’esmentada organització de voluntaris, implantada a Sollana des de l’any 1997, i que sempre ha actuat d’una manera exemplar quan el poble els ha necessitat, tant en època de pluges, en bous, en la volta a peu, processons, volta ciclista, o espectacles pirotècnics, entre altres, recolzant a més a la Policia Local en les diverses actuacions municipals.

Per aquestos motius, els INDEPENDENTS, junt el grup municipal del Partit Socialista, sol·licitaren el passat dimecres la celebració el més prompte possible d’un Ple Extraordinari on es detallen les raons de la decisió presa així com es depuren les responsabilitats per aquesta molt desafortunada actuació de l’equip de govern del PP amb el seu Alcalde com a responsable principal, i si cal, siga restituit tot l'organigrama de protecció civil.